Način pripreme
U veliku posudu stavite brašno, 1 kašičicu soli i kvasac.
U drugu posudu stavite pavlaku, šećer, maslac i 100 ml vode. Promešajte i smesu zagrejte. Kad se smesa ugreje, isipajte je u posudu sa brašnom. Dodajte jaje i zamesite meko testo, koje se ne lepi. Ako je potrebno, posipajte sa još malo brašna.
U nauljanu posudu stavite testo, pokrijte ga i ostavite da naraste. Kad testo naraste, napravite 12 pogačica i poređajte ih u tepsiju. Pokrijte, pa ostavite da ponovo narastu.
Pomešajte mleko i žumance i dobijenom smesom premažite pogačice.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.
Dok se pogačice peku, pripremite preliv od belog luka. U drugih 100 ml vode dodajte so, ulje i biber po želji. Zatim dodajte iseckan peršun i usitnjen beli luk.
Kad pogačice izvadite iz rerne, dok su još tole, prelijte ih dobijenim sosom.