Čorba sa čedrom i pivom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77153
21/05/2019
"Kada ste zaljubljeni u ono što pravite, ne pravite samo supu sa čedrom već spremate pravu hranu za dušu "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano7
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite na sitno luk i beli luk, a glavicu celera na male kocke. Dinstajte povrće u šerpi sa malo masnoće i dodajte pileći bujon. Začinite svežom majčinom dušicom, muskatnim oraščićem, kajenskim biberom, lovorovim listom, solju i biberom.

Sačekajte da bujon uvri i dodajte brašno. Promešajte i sipajte postepeno sveže mleko. Mešajte smesu neprestano, da se ne stvore grudvice. Ponovo postepeno i uz neprestano mešanje sipajte pivo.

Narendajte čedar sir i dodajte ga u smesu. Mešajte dok se ne istopi i sklonite čorbu sa ringle.

U drugom tiganju zagrejte maslac i dinstajte crveni luk. Isecite baget na pola po dužini i zapecite ga u istom tiganju.

Servirajte čorbu garnirajući je sa pečenim hlebom i karamelizovanim lukom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar