Pirinač sa pečurkama Arančini

21/05/2019
"Arančini kakve niste ni sanjali, sa mocarelom i pečurkama - eliksir za nepce "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano226
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte kockicu maslaca u tiganju. Isecite luk i beli luk sitno. Stavite ih u tiganj, posolite i ostavite da se dinsta. Oljuštite i isecite pečurke na kriške.

Prebacite ih u luk i beli luk i sotirajte. Dodajte pirinač, strukove majčine dušice i pržite kratko. Dodajte belo vino.

Kada alkohol iz vina ispari, sipajte deo bujona od povrća. Kad upije pirinač vodu, dodajte sledeću deo i tako dok potpuno upije tečnost.

Pripremite komponente za pohovanje. Umutite jaja u posudi, a brašno i panko prezle stavite u dve posebne posude. Sitno isecite bosiljak i dodajte u pirina. Ohladite gotovu smesu iznad posude sa ledom da biste lakše mogli da oblikujete loptice. Ugrejte ulje na jakoj vatri.

Izvadite strukove majčine dušice. Uzmite jednake količine pirinač rukom i stavite komade mocarele u centar i oblikujte loptice. Uvaljajte svaku u brašno. Potopite u umućena jaja i završite u panko prezlama.

Pržite arančine u ugrejanom dubokom ulju dok smesa za pohovanje ne dobije zlatnu boju.

Začinite rukolu maslinovim uljem i solju.

Servirajte tako što stavite svežu salatu od rukole kao podlogu i poređajte hrskave arančine odozgo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar