Način pripreme
Stavite vodu na vatru i skuvajte heljdu. Isecite bundevu na velike okrugle komade.
Uvaljajte je obilno u šećer sa obe strane i karamelizujte u suvom, ugrejanom tiganju.
Nakon što se šećer karamelizuje, dodajte vodu da bundeva može da se skuva. Dodajte strukove sveže majčine dušice.
Isecite šargarepu, crvenu cveklu i paškanat na kockice. Dinstajte korenje u posebnoj posudi. Začinite svežom majčinom dušicom karijem i biberom.
Kad voda iz bundeve ispari dodajte kockicu maslaca. Pre nego što voda potpuno ispari, dodajte i suvo grožđe da upije tečnost i mirise iz tiganja.
Pripremite dresing za salatu tako što pomešajte 1 deo soka od limuna i 3 dela maslinovog ulja. Dodajte sitno iseckanu mentu i peršun i promešajte.
Dodajte skuvanu heljdu u tiganj sa povrćem. Promešajte smesu i iskljućite ringlu.
Servirajte salatu tako što napravite podlogu od heljde sa korenjem i stavite karamelizovanu bundevu preko. Ukrasite suvim grožđem.