Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Pečena bundeva»Pečena bundeva sa korenjem i heljdom

Pečena bundeva sa korenjem i heljdom

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Pečena bundeva sa korenjem i heljdom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Jedna drugačija, ali ipak veoma ukusna salata"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 300 g, violina
  • heljda - 200 g
  • smeđi šećer - 50 g
  • maslac - 60 g
  • paškanat - 2 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • kukuruzni kuskus - 200 g /heljda
  • suvo grožđe - 20 g
  • kari - 1 kašičica
  • menta - 3 - 4 struka
  • peršun - 3 - 4 struka
  • majčina dušica - 3 - 4 struka
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite vodu na vatru i skuvajte heljdu. Isecite bundevu na velike okrugle komade.

Uvaljajte je obilno u šećer sa obe strane i karamelizujte u suvom, ugrejanom tiganju.

Nakon što se šećer karamelizuje, dodajte vodu da bundeva može da se skuva. Dodajte strukove sveže majčine dušice.

Isecite šargarepu, crvenu cveklu i paškanat na kockice. Dinstajte korenje u posebnoj posudi. Začinite svežom majčinom dušicom karijem i biberom.

Kad voda iz bundeve ispari dodajte kockicu maslaca. Pre nego što voda potpuno ispari, dodajte i suvo grožđe da upije tečnost i mirise iz tiganja.

Pripremite dresing za salatu tako što pomešajte 1 deo soka od limuna i 3 dela maslinovog ulja. Dodajte sitno iseckanu mentu i peršun i promešajte.

Dodajte skuvanu heljdu u tiganj sa povrćem. Promešajte smesu i iskljućite ringlu.

Servirajte salatu tako što napravite podlogu od heljde sa korenjem i stavite karamelizovanu bundevu preko. Ukrasite suvim grožđem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: