Francuska supa od luka

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73613
05/09/2018
"Smelo možemo da uporedimo francusku supu od luka sa malom crnom haljinom - prava klasika koja ne zastareva "
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano187
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk na tanke krugove i zapržite ih blago u maslacu na umerenoj vatri. Dodajte uz mešanje sitno isečen praziluk, sa istucanim belim lukom, kocke bujona i litar vode.

Začinite supu majčinom dušicom, solju i biberom po ukusu. Neka vri na umerenoj vatri oko 20-25 minuta. Pred kraj kuvanja sipajte i belo vino. Stavite supu u rernu u odgovarajuću posudu, pospite je odozgo blago zaprženim kockama hleba.

Dodajte preko kocki narendan ementaler i zapecite oko 10 minuta na 280 stepeni, dok se odozgo blago ne zarumeni. Servirajte toplu supu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar