Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od luka»Francuska supa od luka

Francuska supa od luka

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Francuska supa od luka1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Smelo možemo da uporedimo francusku supu od luka sa malom crnom haljinom - prava klasika koja ne zastareva"

Potrebni sastojci

  • luk - 500 g, crni, stari
  • vino - 100 ml, belo
  • beli luk - 3 čena, stari
  • bujon - 3 kocke, od povrća
  • kačkavalj - 300 g, ementaler
  • praziluk - 250 g, svetli deo
  • maslac - 50 g
  • majčina dušica
  • so
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk na tanke krugove i zapržite ih blago u maslacu na umerenoj vatri. Dodajte uz mešanje sitno isečen praziluk, sa istucanim belim lukom, kocke bujona i litar vode.

Začinite supu majčinom dušicom, solju i biberom po ukusu. Neka vri na umerenoj vatri oko 20-25 minuta. Pred kraj kuvanja sipajte i belo vino. Stavite supu u rernu u odgovarajuću posudu, pospite je odozgo blago zaprženim kockama hleba.

Dodajte preko kocki narendan ementaler i zapecite oko 10 minuta na 280 stepeni, dok se odozgo blago ne zarumeni. Servirajte toplu supu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: