Francuska marmelada od luka

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77183
31/07/2019
"Dajte jednoj fancuskinji glavicu luka i ona će vas prijatno iznenaditi marmeladom "
Priprema20 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno90 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano120
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • crveni luk - 500 g
  • belo vino - 200 ml
  • maslac - 50 g
  • med - 1 kašika
  • šećer - 1 kašika
  • sirće - 1 kašika
  • so - 2 prstohvata
  • biber - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se seče na šajbne i zaprži se na srednjoj vatri u maslacu dok ne bude tamno braon boje oko 30 minuta.

Meša se neprestano, da luk ne izgori. Dodaje se vino, ringla se smanjuje na minumum i luk se dinsta pod poklopcem 30 minuta.

Dodaje se so, biber, med i sirće. Dinsta se još 10 minuta. Servira se topla ili hladna sa isečenom šunkom i plavim sirom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar