Bonapeti.rs»Recepti»Slatko»Marmelada»Francuska marmelada od luka

Francuska marmelada od luka

Marina NordMarina Nord
Kuvar
47012327
Francuska marmelada od luka1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Dajte jednoj fancuskinji glavicu luka i ona će vas prijatno iznenaditi marmeladom"

Potrebni sastojci

  • crveni luk - 500 g
  • belo vino - 200 ml
  • maslac - 50 g
  • med - 1 kašika
  • šećer - 1 kašika
  • sirće - 1 kašika
  • so - 2 prstohvata
  • biber - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se seče na šajbne i zaprži se na srednjoj vatri u maslacu dok ne bude tamno braon boje oko 30 minuta.

Meša se neprestano, da luk ne izgori. Dodaje se vino, ringla se smanjuje na minumum i luk se dinsta pod poklopcem 30 minuta.

Dodaje se so, biber, med i sirće. Dinsta se još 10 minuta. Servira se topla ili hladna sa isečenom šunkom i plavim sirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: