Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od luka»Jednostavna francuska supa od luka

Jednostavna francuska supa od luka

Sergei AnchevSergei Anchev
Kuvar
12627342
Jednostavna francuska supa od luka
Fotografije: Sergei Anchev
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Klasika u žanru - jednostavna i veoma ukusna francuska supa od luka"

Potrebni sastojci

  • luk - 500 g
  • ulje - 2 kašike
  • maslac - 100 g
  • bujon - 1 litar (teleći ili pileći)
  • brašno - 2 kašike
  • parmezan - jedna grudva
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Isečen luk se zaprži u masnoći dok ne postane braonkast.

Dodaje se brašno i preliva se vrućim bujonom.

Vri 20 minuta. Začinjava se solju, biberom i narendanim parmezanom.

Servira se sa prepečenom kriškom ili krutonima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: