Pileći file sa Veluteom od bundeve

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
36
11
286
22/05/2019
"Ukus mu je isti kao i naziv - savršen "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano135
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pileće grudi na tanke komade i posolite i pobiberite ih.

Zagrejte ulje u tiganju. Propržite pileće filete u njemu sa belim lukom i strukovima ruzmarina i majčine dušice.

Isecite bundevu na kockice i prodinstajte je u zagrejanom tiganju sa maslacem.

Narendajte parmezan i dodajte ga u tiganj sa bundevom. Dodajte još i pileći bujon i ostavite smesu da proključa. Pasirajte dobijenu smesu dok ne dobijete gladak sos.

Izvadite strukove začina i čenove belog luka iz tiganja sa piletom i dodajte ih kuvanom pirinču. Pirinču dodajte i ulje od šnicli piletine.

Stavite pirinač na vatru nekoliko minuta, da se zagreje. Dodajte kockice maslaca i promešajte.

Poslužite, tako što ćete prvo napraviti kanape od pirinča, a preko njega postaviti pileće filete i preliti jelo veluteom od bundeve.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar