Fusili testenina sa pečurkama i pavlakom

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
23/05/2019
"Pasta, pečurke i pavlaka - svi sastojci za jedno ukusno jelo "
Priprema10 min.
Kuvanje12 min.
Ukupno22 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano289
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ovo je ideja za jednu veoma brzu večeru, da uz nju osetite duh Italije i da obradujete svoju porodicu.

Mala tajna ovde je način pripreme, čiji je rezultat testenina, koja liči na onu serviranu u italijanskom restoranu.

Lako i praktično ovde je što sos i testenina mogu da se kuvaju u isto vreme i da brzo imate na trpezi sjajnu večeru ili ručak.

Počnite sa čišćenjem pečuraka i luka. Isecite luk na sitno, a pečurke - na tanke kriške.

Stavite obilnu količinu vode da provri na ringli i blago je posolite.

Zagrejte i maslinovo ulje i u njemu prvo zapržite luk, a čim omekša, stavite i pečurke. Kuvajte dok ne puste sos i ne počnu prijatno da mirišu.

Za to vreme voda za testeninu će provreti, stavite fusile i pratite minute naznačene na pakovanju da bi bilo skuvano al dente.

Sipajte pavlaku u pečurke, začinite silju i biberom i mešajte na laganoj vatri, dok se na susednoj ringli testenina ne skuva do željenog stepena - želimo da je al dente, da kasnije ne bude previše mekana.

Uzimajte poluskuvanu testeninu i zajedno sa malo vode u kojoj je vrila (zamućena od odvojenog skroba) sipajte u sos. Tako dok ne prebacite svu testeninu u pečurke i pavlaku. Ne stavljajte previše vode.

Mešajte tako da fusili dobro upiju sos, da voda ispari i da se zgusne. Tada sipajte u porcijama narendan parmezan, i pomoću tiganja podižite i okrećite testeninu - za to je potrebno malo tehnike i prvi put vam može biti teško, ali kasnije ćete se navići i videćete da je lako.

Nakon što sav parmezan upije sos, sipajte i mocarelu - narendanu i nastavite na isti način, dok se ne istopi na slaboj vatri.

Gotove fusile s pečurkama i pavlakom odmah servirajte.

Prema ovoj tehnologiji se postižu začuđujuće dobri rezultati i testenina je još ukusnija!

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar