Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana torta»Slana torta sa piletinom

Slana torta sa piletinom

Mimi PenevaMimi Peneva
Početnik
117
Slana torta sa piletinom
Fotografije: Mimi Peneva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
12
"Ovo je ona torta koju možete servirati sa vinom i svi će biti veoma očarani"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg, oljušten
  • pileći bataci - 2 komada
  • kiseli krastavčići - 3 komada
  • kačkavalj - 100 g
  • pečurke - 100 g
  • majonez - 1 kutija
  • maslac - 125 g
  • vegeta - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašičica
  • peršun - 1/2 veze, svež
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo skuvamo krompir dok potpuno ne omekša, nakon toga ga sipamo u jedan veliki pleh i izgnječimo na kašu. Paralelno sa kuvanjem krompira u drugoj šerpi kuvamo i dva bataka dok ne budu potpuno gotova, odvojimo od kostiju, koristimo samo meso, isečeno na sitne komade, ne koristimo kožu.

U izgnječeni krompir dodajemo isečeno pileće meso, dodajemo kisele krastavčiće sitno, pečurke takođe sitno iseckane, vegetu, čubar i maslac, pre toga treba da omekša na sobnoj temperaturi.

Od dobijene smese dobijamo testo, probamo ga i ako nije dovoljno slano dodajemo malo soli. Nakon toga oblikujemo loptu, stavljamo na jedan poslužanik i prstima oblikujemo tortu. Nakon toga ostavljamo da se ohladi, kad se ohladi stavljamo da se stegne u frižideru na jednu noć, pokrivena da se ne suši.

Kad se slana torta stegne, namažemo je odgozgo i sa strane majonezom i posipamo peršunom, sitno iseckanim. Ovo je jedno dobro predjelo za dočekivanje gostiju i za praznike! Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Kakve pečurke stavljamo, distane ili marini rane?
05.01.2023 10:18