Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Penjurlija»Persijska penjurlija bez mešenja

Persijska penjurlija bez mešenja

Persijska penjurlija bez mešenja
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Ukusna penurlija ne mora da se mesi, a ovaj recept je dokaz za to"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 1 šolja
  • kiselo mleko - 1 šoljica
  • sir - 200 g
  • brašno - 2.5 šolje
  • so - 1 prstohvat
  • maslac - 1 kom.
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • kvasac - 13 g
* merne jedinice

Način pripreme

Razmutite kvasac sa svežim mlekom. Stavite sodu u kiselo mleko, neka odstoji. Izmrvite sir.

Pomešajte sve sastojke u velikoj činiji i dobro promešajte dok ne dobijete gustu glatku kašu. Neka smesa naraste oko pola sata.

Prebacite u tavu sa pek papirom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Pre nego što stavite penjurliju u rernu, preko rasporedite maslac.

Pecite Persijsku penjurliju dok ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: