Vazdušasta kora za tortu

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9902914k316
Vazdušasta kora za tortu
Fotografije: Maria Simova
2 / 5
25/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
1
"Svaka lepa lopta počinje sa pripremom ove klasične vazdušaste kore za tortu"

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • vanilin šećer - 1 komad
  • so - 1 prstohvat
  • šećer - 150 g
  • brašno - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte jaja sa šećerom, prstohvatom soli i vanilin šećerom. Mešajte neprestano mikserom 13 minuta dok ne dobijete mekanu smesu.

Dodajteprosejano brašno i špatulom mešajte samo u jednom pravcu polako i pažljivo dok ne dobijete mekanu smesu. U plehu sa dnom koje se skida, stavite na dno papir za pečenje, ne treba da mažete pleh ili papir.

Protresite lagano pleh da se smesa poravna i stavite u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite 25 minuta na srednjem grejaču, za to vreme ne otvarate vrata rerne.

Nakon što se ohladi, pažljivo odvojite koru od ivica pleha i otkopčajte.

Vazdušasta je i veoma ukusna domaća kora za tortu, nemojte odvajati belanca od žumanaca, bez sode i praška za pecivo za testo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3.7
52
40
30
20
11
Oceni: