Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Klasična pileća čorba sa fidom

Klasična pileća čorba sa fidom

AdminAdmin
Glavni urednik
122542
Klasična pileća čorba sa fidom
Fotografije: Admin
3 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Klasika je klasika, ali kad god pripremate ovu čorbu, uvek je ukusna"

Potrebni sastojci

  • fida - 150 g
  • pileći bujon - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1/2 glavice
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • ulje - 2 supene kašike
  • voda - 1 l
  • so
  • peršun
  • biber
  • lovorov list - 1 - 2 lista
  • čubar - 1 prstohvat
  • za zapršku
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo šargarepu sutno i propžimo u ulju dikretno u šerpu dok ne pusti narandžastu boju.

Dodajemo sitno iseckan luk i dve kašike paradajz pirea.

Sipamo 2 litre.

Stavljamo ceo pileći batak i lovorov list u šerpu i ostavljamo na varti da se kuva 30-40 minuta.

Izvadimo kuvani batak, odvojimo od kostiju i isečemo sitno, nakon toga vraćamo ponovo u čorbu.

Stavljamo fidu, biber, so i čubar.

Ostavljamo pileću čorbu da se kuva još 10 minuta na tihoj vatri, nakon toga skidamo šerpu sa vatre.

Pravimo zapršku u čaši ili posudi, tako što pomešamo jaje sa kiselim mlekom. Dodajemo u zapršku nekoliko kašika od tople čorbe uz neprestano mešanje da se zaprška ne preseče.

Dodajemo zapršku u čorbu, propržimo lepo i pospemo sitno iseckanim peršunom.

Ostavljamo gotovu pileću čorbu da se ohladi i gotova je za serviranje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: