bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Đuveč»Ukusan pasulj u đuvečari

Ukusan pasulj u đuvečari

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k
2k
1k
Ukusan pasulj u đuvečari
Fotografije: Albena Asenova
1 / 4
26/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno140 min.
Porcije6
"Pripremite veeeelike posude, zato što nećete verovati koliko je ukusan klasičan pasulj u đuvečari"

Potrebni sastojci

  • beli pasulj - 500 g
  • soda - 1 kašičica
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 1 komad
  • paradajz - 2 komada
  • aleva paprika - 1 kašika
  • nana - 1 kašika
  • kaloper - 1 kašičica
  • celer - 1 kašičica
  • so
  • ulje - 5 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj se opere i preliva sa hladnom vodom. Tako se natapa oko šest sati. Nakon toga se voda prosipa, sipa se nova i dodaje se jedna kašičica sode.

Čim voda provri ponovo se baca, a pasulj se ispira i prebacuje u glinenu đuvečaru.

U njega se dodaju na sitno isečeni luk, šargarepa i paprika. Čenovi belog luka se stavljaju celi.

Paradajz se seče na sitno ili se pasira i takođe odlazi u đuvečaru. Dodaju se začini - aleva paprika, nana, listovi celera i kalopera.

Da bi bilo pikantno može da se stavi ljuta paprika. Sipa se ulje i voda, đuvečara se poklapa i stavlja se u hladnu rernu.

Pasulj u đuvečari se peče prvih pola sata na 220 stepeni, nakon čega se temperatura smanjuje na 180 stepeni. Malo pre nego što je gotovo dodaje se so po ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: