Način pripreme
1. Prosejte brašno u posudu i napravite udubljenje. U njega sipajte vodu, pomešanu sa šećerom i ugrejanu do telesne temperature.
2. U udubljenje u vodi izmrvite kvasac, promešajte prstima da se rastvori i pokrijte posudu krpom 5-10 minuta.
3. Ugrejte maslinovo ulje na umerenoj vatri, treba da bude vrelo ali ne treba da počne da se puši. Sipajte ga sa strane u brašno, ne unutra u udubljenje sa aktiviranim kvascem.
4. Prstima zamesite kompaktno testo i čim počne da se odvaja od ivica posude, prebacite na brašnom posutu radnu površinu i mesite dok ne prestane da se lepi i dok ne postane elastično. Pred kraj procesa dodajte i so - malo po malo.
5. Oblikujte loptu i stavite u posudu, prethodno namazanu. Pokrijte i ostavite da nadođe 20 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 45 stepeni.
Tada će testo brzo da nadođe zbog tople masnoće, koju dodajemo takođe zbog soli koju kasnije dodajemo.
6. Testo koristite za pravljenje omiljenih pica sa nadevom po ukusu!
Prijatno!