Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od pečuraka»Aromatična čorba od pečuraka

Aromatična čorba od pečuraka

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Aromatična čorba od pečuraka
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Aromatična i veoma ukusna čorba, koja će vas zasititi i naterati da se osmehnete"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 250 - 300 g
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • šargarepa - 1 komad
  • pirinač - 1 šolja
  • krompir - 1 komad
  • paradajz - 1 ili 2 - 3 kašike paradajz sosa
  • so
  • čubar
  • biber
  • za zapršku
  • jaja - 2 žumanca
  • limuntus - 1 kašičica
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • brašno - 1 kašika
  • peršun - 1 vezica
* merne jedinice

Način pripreme

Operete i isečete pečurke. Zapržite ih u malo ulja zajedno sa narendanom šaragrepom i isečenu glavicu luka.

Sipajte toplu vodu i nakon što provri, dodajte opran pirinač i krompir isečen na kocke.

Kuvajte dok ne bude gotovo i 2-3 minuta pre nego što sklonite supu s vatre, dodajte sos od paradajza.

Začinite biberom i čubrom.

Zapržite čorbu jajima umućenim sa kiselim mlekom, brašnom i limontusom.

Pospite čorbu od pečuraka obilno peršunom i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: