Piletina na meksički način Original

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
27/05/2019
"Garantujemo da ćete isti ukus piletina naći i u Meksiku - isproban recept za piletinu na meksički način Original "
Priprema12 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno32 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano293
  • Pregledi tokom meseca35
  • Pregledi tokom sedmice15
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći file - 500 g
  • luk - 1 glavica, srednja
  • paprike - 3 komada, zelena, žuta i crvena
  • kukuruz - 4 kašike, sladak, iz konzerve
  • šargarepa - 3 kašike, fino narendana
  • celer - 1 kašika, ravnam u prahu
  • beli luk - 2 - 3 prstohvata, u prahu
  • đumbir - 2 prstohvata
  • kajenski biber - 1 kašičica, ili po ukusu
  • so - po ukusu
  • kačkavalj - za posipanje
  • ulje - 60 - 70 ml (ili maslinovo ulje)
* merne jedinice

Način pripreme

1. Iseckajte luk i paprike i zapržite ih u zagrejanoj masnoći dok ne omekša i dobije veoma blagu preplanulost. Dodajte fino narendane šargarepe.

2. ISecite pileći file na kocke ili žilijen, kako vam se sviđa. Dodajte povrću i pržite 2-3 minuta mešajući dok ne pobeli meso.

3. Sipajte šolju vode, sipajte đumbir, biber i kajenski biber, beli lik, so po ukusu i celer. Kuvajte 5 minuta uz povremeno mešanje. To vreme je dovoljno da se skuva meso i ostane krhko. Ako ste ga isekli na krupnije možda će imati potrebu za malo više vremena, ali pazite da ga ne presušite.

4. Dodajte kukuruz, mešajte i servirajte piletinu na meksični način sa narendanim kačkavaljem.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar