Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Piletina na meksički način Original

Piletina na meksički način Original

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Piletina na meksički način Original
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
12 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
32 min.
Porcije
2
"Garantujemo da ćete isti ukus piletina naći i u Meksiku - isproban recept za piletinu na meksički način Original"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 500 g
  • luk - 1 glavica, srednja
  • paprike - 3 komada, zelena, žuta i crvena
  • kukuruz - 4 kašike, sladak, iz konzerve
  • šargarepa - 3 kašike, fino narendana
  • celer - 1 kašika, ravnam u prahu
  • beli luk - 2 - 3 prstohvata, u prahu
  • đumbir - 2 prstohvata
  • kajenski biber - 1 kašičica, ili po ukusu
  • so - po ukusu
  • kačkavalj - za posipanje
  • ulje - 60 - 70 ml (ili maslinovo ulje)
* merne jedinice

Način pripreme

1. Iseckajte luk i paprike i zapržite ih u zagrejanoj masnoći dok ne omekša i dobije veoma blagu preplanulost. Dodajte fino narendane šargarepe.

2. ISecite pileći file na kocke ili žilijen, kako vam se sviđa. Dodajte povrću i pržite 2-3 minuta mešajući dok ne pobeli meso.

3. Sipajte šolju vode, sipajte đumbir, biber i kajenski biber, beli lik, so po ukusu i celer. Kuvajte 5 minuta uz povremeno mešanje. To vreme je dovoljno da se skuva meso i ostane krhko. Ako ste ga isekli na krupnije možda će imati potrebu za malo više vremena, ali pazite da ga ne presušite.

4. Dodajte kukuruz, mešajte i servirajte piletinu na meksični način sa narendanim kačkavaljem.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: