Nežna keks torta sa maskarponeom

28/05/2019
"Najbolji način da se oslobodiš iskušenja je tako što ćeš ga ... pojesti "
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano171
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 1 i 1/2 pakovanje, sa kakaom
  • sveže mleko - 150 ml
  • voće - po izboru
  • čokoladne mrvice
  • za krem
  • maskarpone - 500 g
  • sitan sir - 375 g, neslan
  • krem od jaja - 500 g, gotov
  • šećer u prahu - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo maskarpone sa sitnim sirom, postepeno dodajemo krem od jaja i dodajemo na kraju šećer u prahu po ukusu.

Ređamo keks u potopljeno sveže mleko sa slojem krema i ređamo u kalup sa ivicama koje se skidaju, a odozgo ukrašavemo keks tortu voćem po izboru i čokladnim mrvicama itd.

Vreme pripreme - 30 minuta. Ostavljamo da odstoji u frižideru 2 sata.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar