Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Nežna keks torta sa maskarponeom

Nežna keks torta sa maskarponeom

Snejina YanakievaSnejina Yanakieva
Početnik
835
Nežna keks torta sa maskarponeom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Najbolji način da se oslobodiš iskušenja je tako što ćeš ga ... pojesti"

Potrebni sastojci

  • keks - 1 i 1/2 pakovanje, sa kakaom
  • sveže mleko - 150 ml
  • voće - po izboru
  • čokoladne mrvice
  • za krem
  • maskarpone - 500 g
  • sitan sir - 375 g, neslan
  • krem od jaja - 500 g, gotov
  • šećer u prahu - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo maskarpone sa sitnim sirom, postepeno dodajemo krem od jaja i dodajemo na kraju šećer u prahu po ukusu.

Ređamo keks u potopljeno sveže mleko sa slojem krema i ređamo u kalup sa ivicama koje se skidaju, a odozgo ukrašavemo keks tortu voćem po izboru i čokladnim mrvicama itd.

Vreme pripreme - 30 minuta. Ostavljamo da odstoji u frižideru 2 sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: