Čorba sa lobodom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77153
29/05/2019
"Potrebno vam je samo malo svežih listova lobode i pola sata u kuhinji, da stvorite veličanstvenu čorbu "
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano109
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • loboda - oko 500 - 600 g
  • kiseljak - nekoliko listova
  • luk - 1 glavica, crni ili 1 - 2 struka, mladi
  • šaragrepa - 1 mala
  • celer - 1 struk
  • krompir - 1 komada
  • pirinač - 2 kašike ili rezanca
  • paradajz - 1 - 2 komada iz konzerve
  • ulje - 4 - 5 kašika
  • peršun - 1/2 vezice, iseckan
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite i očistite svo povrće.

Stavite litar i po vode u šerpu na ringlu i dodajte ulje, iseckan luk, šargarepu, celer, oljušten i isečen krompir i pirinač.

Ostavite da vri dok pirinač ne omekša i dodajte iskidanu lobodu sa izgnječenim paradajzom, peršunom i kiseljakom po želji.

Promešajte dobro i ostavite da se krčka 6-7 minuta.

Na kraju začinite čorbu sa lobodom solju i biberom. Po želji možete da je zapržite jednim umućenim jajetom sa 2 kašike kiselog mleka.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar