Način pripreme
1. Zapecite orahe na suvom tiganju i nakon toga ih sitno iseckajte.
Umutite pavlaku sa kakaom i šećerom. Treba da dobijete gust, gladak krem braonkaste boje. Ako želite da bude više čokoladan, dodajte još kakaa, nije problem. Stavite u frižider dok ne dođe red da se koristi.
2. Pripremite krem puding tako što na umerenoj vatri ugrejete mleko - 1 l, šećer i vanilin šećer. Umutite jaja i u njih stavite skrob, ponovo mutite da nema grudvica. Smnjite vatru i sipajte smesu od jaja u mleko, mešajte neprestano oko 12 minuta dok se krem ne zgusne. Nakon što skinete sa vatre dodajte krem, periodično mešajte pre nego što dođe vreme da ga koristite, da se ne stvoriti korica.
3. Stavite na vatru vodu sa šećerom i koricama od pomorandže za sirup. Kuvajte 10 minuta, izvadite korice i sipajte mleko (200 ml). Možete kuvati sirup paralelno sa puding kremom, da se ogn ne hladi previše.
4. Da biste sastavili tortu stavite prvu koru u pleh sa dnom koje se skida, obložen papirom za pečenje, istog prečnika. Prelijte obilno i namažite polovinom krema od pavlake. Pospite sa 1/3 oraha i stavite drugu koru, prelijte ponovo.
5. Rasporedite na drugu koru oko 1/2 pudinga, pospite ponovo orahe i završite trećom prelivnom korom i ponovo puding kremom i orasima za kraj.
6. Otkopčajte kalup i po ivicama torte preostali krem od pavlake, poravnajte dobro. Stavite tortu od oraha u frižider na 2-3 sata pre nego što isečete i servirate.
Neka vam je slatko!