Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Svinjetina sa kiselim kupusom i prazilukom iz rerne

Svinjetina sa kiselim kupusom i prazilukom iz rerne

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Svinjetina sa kiselim kupusom i prazilukom iz rerne
Fotografije: Yordanka Kovacheva
5 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
155 min.
Ukupno
175 min.
Porcije
6
"Minut za klasiku u kuhinji - Svinjetina sa kiselim kupusom i prazilukom iz rerne"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 kg
  • praziluk - 2 struka
  • mladi luk - 1 struk
  • lovor list - 2 komad
  • svinjske kolenice - 2 komada, oko 800 g
  • pirinač - 200 g
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • kurkuma - 1 prstohvat
  • ulje - 100 ml
  • piment - 2 - 3 zrna
  • biber - 10 zrna
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

1. Svinjske kolenice isečemo poprečno na posebne manje komade sa kostima. Možemo zamoliti da nam to uradre u mesari.

2. Meso sa jednim lovorovim listom i zrnima pimenta i bibera stavite u posoljenu vodu i stavite na umerenu vatru dok svinjetina ne počne da se odvaja od kostiju (oko 2 sata).

3- Luk i praziluk iseckajte i propžite dok ne omekša u ulju. Sipajte kiseli kupus - iseckan i alevu papriku, kurkumu, drugi lovorov list i malo soli. Nakon minut-dva mešanje dodajte pirinač, prethodno potopljen u hladnu vodu i dobro opran.

Propržite kratko i sipajte 200 ml rasola. Kuvamo dok se ne redukuje skoro potpuno i sve sipamo u pleh.

4. U kupus i pirinač sipamo bujon od kolenice - 1 deo zapremine pirinča - 2.5 šolje tečnosti. Može i malo više ako volite zrna da budu mekša. Zavisi od marke i vrste koju koristite.

5. Poređajte u pleh i komade svinjetine i stavite u ugrejanu rernu na 200 stepeni dok ne upije višak tečnosti i dok jelo ne ostane na masti.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: