Kapreze sa cveklom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k77816k943
Kapreze sa cveklom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 6
01/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
2
"Klasična salata kapreze, ali u temperamentnoj varijante sa cveklom"

Potrebni sastojci

  • cvekla - 350 g (1 glavica)
  • mocarela - 250 g, sveža
  • bosiljak - 30 g
  • pinjole - 10 - 15 g
  • beli luk - 1 čen
  • parmezan - 50 g, u prahu
  • maslinovo ulje - 70 ml + za posipanje
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
  • so - krupna, ljuspasta, po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Očistite cveklu i ne ljušteći je, namažite joj koricu sa malo maslinovog ulja i soli, uvijte čvrsto aluminijumskom folijom i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni oko sat i 20 minuta ili ok potpuno ne omekša. Proveravajte viljuškom i čim ona ulazi sa lakoćom, znači da je potpuno gotovo.

2.Odvijte foliju i dok je cvekla topla oljuštite joj koricu. To se radi lako prstima. Operite i osušite.

3. Pripremite pesto od bosiljka, stavljajući u blender listove svežeg začina, pola maslinovog ulha, beli luk i pinjole. Stavite da se samelje na kratko i pomešajte sa preostalim maslinovim uljem i parmezanom u prahu ili fino narendanim.

4. Isecite na šajbne cveklu i začinite je sa malo soli i soka od limuna. Mocarelu isecite na iste i po veličini i debljini odgovarajuće kolutove.

5. Poređajte u široki tanjir pod nagibom krugove cvekle, krugove sira. Možete da uradite i u dva odvojena tanjira za individualne porcije.

6. Prelijte pestom od bosiljka, pospite sa još maslinovog ulja i krupnom ljuspastom solju.

Servirajte salatu Kapreze ohlađenu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: