Način pripreme
Da bi vam bilo lakše zamesite testo u mini pekari na programu mešenje i nadolaženje, dodajte sastojke u redosledu kako su napisani (bez jednog žumanca). Naravno, možete zamesiti testo i ručno i ostavite da nadođe dok se ne udvostruči obim.
Za to vreme pomešajte tečnu čokoladu, mlevene orahe i rastopljeni maslac dok ne dobijete homogenu smesu. Posebno rastopite masalc za premazivanje kora za pitu.
Rasporedite nadošlo testo na 3 jednake lopte. Svaku razvucite na tanku, skoro providnu koru, poređajte kore jednu do druge, između namažite rastopljenim maslacem (gornji deo kore ne mažete).
Razvucite kore zajedno na veću koru, nožem isecite veliku koru po sredini na dve posebne kore. Sa isečene strane stavite od nadeva, rasporedite ravnomerno po dužini na proreze obe kore.
Uvijte u čvrst rolat posebno i uvijte nakon uvijanja. Stavite uvijene rolate u namazan pleh, ređajte u oblik puža jedno do drugog, počnite od sredine pleha. Ostavite tako oblikovanu pitu na 30 minuta, nakon toga namažite odozgo umućenim žumancem i svežim mlekom.
Stavite pleh u hladnu rernu i uključite rernu na 160 stepeni u početku, a nakon 20 minuta na 180 stepeni, pecite dok ne bude gotovo. Ostavite slatku pitu da se potpuno ohladi.
Skuvajte sirup od šećera, vode, soka i koru pola limuna, kuvajte 5 minuta nakon što provri.
Prelijte hladnu pitu vrelim sirupom.
Servirajte vašu prelivenu pitu najmanje 6 sati zato što je ova raskošna prelivena milibrot pita sa tečnom čokoladom treba da upije sirup.