Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Slatka pita»Prelivena milibrot pita sa tečnom čokoladom

Prelivena milibrot pita sa tečnom čokoladom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Prelivena milibrot pita sa tečnom čokoladom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
12
"Specijalno za one koji su na dijeti - žao nam vas je, zato što mi jedemo prelivanu milibrot pitu"

Potrebni sastojci

  • milibrot testo
  • jaja - 3 komada
  • sveže mleko - 110 ml, mlako
  • šećer - 150 g
  • maslac - 80 g, rastopljen
  • vanila - 1 kesica
  • kora od limuna - 1 kašičica, izrendana kora limuna
  • brašno - 500 g
  • kvasac - 8 g, suv
  • nadev
  • tečna čokolada - 3 supene kašike
  • orasi - 3 supene kašike, mleveni
  • maslac - 2 kašičica
  • maslac - 60 g, rastopljen za premazivanje kora
  • žumanca - 1 komad
  • sveže mleko - 1 supena kašika za premazivanje kora
  • sirup
  • šećer - 500 g
  • voda - 500 ml
  • limun - sok i kora 0.5 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Da bi vam bilo lakše zamesite testo u mini pekari na programu mešenje i nadolaženje, dodajte sastojke u redosledu kako su napisani (bez jednog žumanca). Naravno, možete zamesiti testo i ručno i ostavite da nadođe dok se ne udvostruči obim.

Za to vreme pomešajte tečnu čokoladu, mlevene orahe i rastopljeni maslac dok ne dobijete homogenu smesu. Posebno rastopite masalc za premazivanje kora za pitu.

Rasporedite nadošlo testo na 3 jednake lopte. Svaku razvucite na tanku, skoro providnu koru, poređajte kore jednu do druge, između namažite rastopljenim maslacem (gornji deo kore ne mažete).

Razvucite kore zajedno na veću koru, nožem isecite veliku koru po sredini na dve posebne kore. Sa isečene strane stavite od nadeva, rasporedite ravnomerno po dužini na proreze obe kore.

Uvijte u čvrst rolat posebno i uvijte nakon uvijanja. Stavite uvijene rolate u namazan pleh, ređajte u oblik puža jedno do drugog, počnite od sredine pleha. Ostavite tako oblikovanu pitu na 30 minuta, nakon toga namažite odozgo umućenim žumancem i svežim mlekom.

Stavite pleh u hladnu rernu i uključite rernu na 160 stepeni u početku, a nakon 20 minuta na 180 stepeni, pecite dok ne bude gotovo. Ostavite slatku pitu da se potpuno ohladi.

Skuvajte sirup od šećera, vode, soka i koru pola limuna, kuvajte 5 minuta nakon što provri.

Prelijte hladnu pitu vrelim sirupom.

Servirajte vašu prelivenu pitu najmanje 6 sati zato što je ova raskošna prelivena milibrot pita sa tečnom čokoladom treba da upije sirup.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: