Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Ražnjići»Pileća srca na ražnjićima

Pileća srca na ražnjićima

Natalia PetrovaNatalia Petrova
Kuvar
12457980
Pileća srca na ražnjićima3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
5
"Ne možete da dočekate da ih probate jer su super sočni i mnogo aromatični"

Potrebni sastojci

  • pileća srca - 500 g
  • so
  • ulje
  • biber
  • aleva paprika
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Pileća srca se rascepe pažljivo sa jedne strana, rastvaraju se i dobro se čiste i peru.

Nakon što smo dobro očistili srca, ostavljamo ih u posudi i posipamo začinima po ukusu i u tankom mlazu (oko 2-3 kašike) ih dobro mešamo, da se ravnomerno začine.

Nakon toga hvatamo srca i držeći ih rastvorena, nabodemo ih na ražnjiće.*

Gotove ražnjiće stavljamo u zagrejan tiganj ili roštilj, pečemo dok ne bude gotovo, nakon čega okrećemo da se ispeku i sa druge strane.

Dok se ražnjići peku, možemo oko njih da poređamo povrće, koje kasnije stavljamo kao garnirung.

*Drveni ražnjići - 5-6 komada

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: