Poširani losos u holandez sosu

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
04/06/2019
"Klasičan recept za losos - bar jednom u životu treba da ga probate na ovaj način "
Priprema10 min.
Kuvanje17 min.
Ukupno27 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano56
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • losos - 450 g (2 komada, kotleti)
  • riblji bujon - 1 litar
  • Za sos holandez
  • maslac - 200 g (istopljen)
  • žumanca - 3 komada
  • sok od limuna - 1 kašika
  • so - po ukusu
  • beli biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte riblji bujon na jakoj vatri i stavite u njega kotlete od lososa. Smanjite vatru na minimum i ostavite da se poširaju od 7 do 10 minuta u zavisnosti od debljine kotleta.

Kada je riba gotova, ostavite na kuhinjskom ubrusu, da se dobro ocedi dobro od tečnosti.

Pripremite sos Holandez, tako što stavljate žumanca na paru zajedno sa sokom od limuna, solju, biberom i oko 30 ml vode.

Mutite intenzivno 2-3 minuta dok se ne dobije krem i počnite da sipate u tankom mlazu istopljeni maslac, tako što nastavljate da mutite još 3-4 minuta.

Servirajte losos preliven sa ukusnim sosom holandez.

Beleška: Sos treba da se zalije i servira odmah, zato što brzo počinje da se steže i zgušnjava.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar