Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Kavijar»Kavijar od tikvica i oraha

Kavijar od tikvica i oraha

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2133k204
Kavijar od tikvica i oraha
Fotografije: marcheva14
2 / 4
05/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Dole viljuške od naših tikvica, pošto vam se dopadaju, evo vam recept, pripremite sami"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada, srednje veličine
  • crveni luk - 1 komad, manja glavica
  • beli luk - 1 čen
  • orasi - 50 g
  • maslinovo ulje - 60 - 80 ml ekstra virgin
  • mirođija - 1/2 veze
  • so - po ukusu
  • sok od limuna - 1/2 malog limuna (ili sirće)
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice očistimo, ne ljuštimo i izrendamo krupnije ili u secku.

Prebacujemo u kaserolu, na dno sipamo oko 2-3 supene kašike maslinovog ulja.

Stavljamo na umerenu vatru da se dinsta u sopstvenom sosu, oko 20 minuta, periodično mešamo. Smesa treba ostae na masti, da nema vlage.

Za to vreme krupnije sameljemo orahe.

Luk izrendamo sitnije.

Izgnječimo čen belog luka u malo soli i sitno isečemo mirođiju.

Nakon što tikvice budu gotove i ohlade se dodajemo u začine.

Dodajemo malinovo ulje lagano i sok od limuna po ukusu. Promešamo.

Ostavljamo u frižideru da se dovoljno ohladi.

Serviramo kao predjelo, posuto sa malo peršuna i sa prepečenom kriškom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: