Smoljanska janija sa ovčetinom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73613
06/06/2019
"I kuvate janiju dok meso ne počne direkt u ustima da vam se topi "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano39
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • ovčije meso - 850 g
  • luk - 1, 25 kg
  • loj - 100 g ili 100 ml, ulje
  • paradajz - 2 - 3 komada
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo meso na male parčiće, prelivamo ga sa malo vode i stavljamo da provri.

Nakon što ovčetina provri, solimo je, dodajemo masnoću i ostavljamo da se dinsta, dok ne omekša.

Ako je meso masnoje ne dodajemo masnoću.

Omekšaloj ovčetini dodajemo na krupno isečen luk i alevu papriku. Ostavljamo da sei dinsta još desetak minuta i dodajemo na sitno isečen paradajz.

Kuvamo janiju na tihoj vatri, pri čemu se jelo dinsta dok ne ostane sa malo sosa.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar