Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Teleća čorba»Zimska čorba sa goveđim repom i leblebijama

Zimska čorba sa goveđim repom i leblebijama

Teodora CekovaTeodora Cekova
Početnik
16921
Zimska čorba sa goveđim repom i leblebijama1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
6
"Ako ćete spremati čorbu za muža neka buda ova - jaka, aromatična i bogatog ukusa"

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • goveđi rep - 1 kg
  • šargarepa - 4 komada
  • praziluk - 1 komad
  • beli luk - 4 čena
  • celer - 2 stabljike
  • paradajz pire - 70 g
  • lovorov list - 3 komada
  • bujon - 2 litra, goveđi
  • čorizo - 1 komad, kobasica
  • leblebije - 400 g, iz konzerve
  • orzo - 110 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo zagrevate maslinovo ulje u velikom tiganju i spremate repove dok ne postanu blago braon. Izvadite ih i u istom tiganju zapržite šargarepe, praziluk i celer, dok praziluk ne omekša.

Nakon toga vratite repove zajedno sa paradajz pireom, lovorovim listom i bujonom. Ostavljate jelo da provri, smanjujete vatru i ostavljate ga ne pokrivajući ga, da se krčka oko 3 sata, dok meso ne omekša. Procedite čorbu u veliku posudu, odvajate kosti i bacate ih, a meso iskidate na krupno.

Vratite meso i povrće u čorbu i ostavite da se ohladi tokom jedne noći u fižideru.

Sklonite gornji sloj masnoće sa površine čorbe i prebacite je u novu posudu, nakon toga je ostavite da provri. Za to vreme zapržite kobasicu dok ne postane hrskava.

U čorbu dodajte leblebije i testeninu orzo (rizoni). Pokrijte i ostavite da se krčka 8-10 minuta dok pasta ne omekša. Začinite po ukusu i servirajte sa kobasicom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: