Način pripreme
Prvo zagrevate maslinovo ulje u velikom tiganju i spremate repove dok ne postanu blago braon. Izvadite ih i u istom tiganju zapržite šargarepe, praziluk i celer, dok praziluk ne omekša.
Nakon toga vratite repove zajedno sa paradajz pireom, lovorovim listom i bujonom. Ostavljate jelo da provri, smanjujete vatru i ostavljate ga ne pokrivajući ga, da se krčka oko 3 sata, dok meso ne omekša. Procedite čorbu u veliku posudu, odvajate kosti i bacate ih, a meso iskidate na krupno.
Vratite meso i povrće u čorbu i ostavite da se ohladi tokom jedne noći u fižideru.
Sklonite gornji sloj masnoće sa površine čorbe i prebacite je u novu posudu, nakon toga je ostavite da provri. Za to vreme zapržite kobasicu dok ne postane hrskava.
U čorbu dodajte leblebije i testeninu orzo (rizoni). Pokrijte i ostavite da se krčka 8-10 minuta dok pasta ne omekša. Začinite po ukusu i servirajte sa kobasicom.