Način pripreme
Ovo je originalan turski recept, ja ga pripremam dugo vremena i svima se dopada.
Prvo isečemo luk sitno, stavljamo ulje u jedan tiganj koji se ne lepi ili šerpu i počinjemo da dinstamo luk, nakon toga stavljamo bulgur i mešamo još.
Nakon što prođe minut-dva stavljamo paradajz pire i ponovo mešamo jedan minut, posle dodajemo paradajz isečen na kockice i sitno isečen beli luk. Sve promešamo, dodajemo tri šolje vrele vode i čekamo da malo upiju vodu i stavljamo so i biber.
Nakon toga dodajemo i začine, gasimo ringlu, pripremamo četiri salvete, stavljamo ih ispod poklopca šerpe i uvijamo peškirom, ostavljamo tako na oko sat vremena da bulgur lepo nabubri. Nakon što prođe vreme, otvaramo poklopca na pilavu, skidamo salvete koje su natopljene parom i promešamo pilav sa bulgurom.
Punimo malu posudu i okrećemo pilav sa bulgurom na tanjir i servriamo sa peršunom.