Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pilav»Pilav sa bulgurom i paradajzom (Originalni turski recept)

Pilav sa bulgurom i paradajzom (Originalni turski recept)

N.AkifovaN.Akifova
Inovator
12744879
Pilav sa bulgurom i paradajzom (Originalni turski recept)
Fotografije: N.Akifova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Proveren recept za originalni pilav, takav kakav ste do sada mogli samo tamo da nađete"

Potrebni sastojci

  • bulgur - 1 šolja, za pilav
  • paradajz - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • koncentrat paradajza - 2 kašičice
  • so
  • biber
  • ulje
  • topla voda - 3 šolje
  • beli luk - 3 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Ovo je originalan turski recept, ja ga pripremam dugo vremena i svima se dopada.

Prvo isečemo luk sitno, stavljamo ulje u jedan tiganj koji se ne lepi ili šerpu i počinjemo da dinstamo luk, nakon toga stavljamo bulgur i mešamo još.

Nakon što prođe minut-dva stavljamo paradajz pire i ponovo mešamo jedan minut, posle dodajemo paradajz isečen na kockice i sitno isečen beli luk. Sve promešamo, dodajemo tri šolje vrele vode i čekamo da malo upiju vodu i stavljamo so i biber.

Nakon toga dodajemo i začine, gasimo ringlu, pripremamo četiri salvete, stavljamo ih ispod poklopca šerpe i uvijamo peškirom, ostavljamo tako na oko sat vremena da bulgur lepo nabubri. Nakon što prođe vreme, otvaramo poklopca na pilavu, skidamo salvete koje su natopljene parom i promešamo pilav sa bulgurom.

Punimo malu posudu i okrećemo pilav sa bulgurom na tanjir i servriamo sa peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: