Bukovača sa pivom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Bukovača sa pivom
Fotografije: Jordanka Kovacheva
1 / 2
07/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema12 min.
Skuvaj22 min.
Ukupno34 min.
Porcije2
"Otkrili smo savršeno meze za pivo, samo da otvorimo još jedno, da bi bili sigurni"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite pečurke. Isecite ih na velike parčiće, a čenove belog luka isecite na tanke kriške.

Zagrejte maslac na tihoj vatri i stavite u njega beli luk. Nakon minut-dva dodajte pečurke sa malo soli i pola iseckanog peršuna i pojačajte vatru.

Kuvajte 10 minuta ili dk se ne redukuje veći deo tečnosti koju su pustile bukovače.

Tada nalijte pivo i nastavite kuvanje još 8-10 minuta.

Pospite preostalim svežim peršunom i sa još soli, ako je neophodno.

Servirajte predjelo pečurke u maslacu toplo.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: