Bukovača sa pivom

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
07/06/2019
"Otkrili smo savršeno meze za pivo, samo da otvorimo još jedno, da bi bili sigurni "
Priprema12 min.
Kuvanje22 min.
Ukupno34 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano422
  • Pregledi tokom meseca69
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite pečurke. Isecite ih na velike parčiće, a čenove belog luka isecite na tanke kriške.

Zagrejte maslac na tihoj vatri i stavite u njega beli luk. Nakon minut-dva dodajte pečurke sa malo soli i pola iseckanog peršuna i pojačajte vatru.

Kuvajte 10 minuta ili dk se ne redukuje veći deo tečnosti koju su pustile bukovače.

Tada nalijte pivo i nastavite kuvanje još 8-10 minuta.

Pospite preostalim svežim peršunom i sa još soli, ako je neophodno.

Servirajte predjelo pečurke u maslacu toplo.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar