Pogača sa mašću i sirom

09/06/2019
"Pogača po proverenom receptu - nema šanse da je ne probate "
Priprema25 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano70
  • Pregledi tokom meseca70
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac i šećer u mlakom mleku. Pokrijte krpom i sačekajte da nadođe oko 8 minuta.

Prosejte brašno u posudi i u sredini napravite udubljenje, sipajte nadošao kvasc, oko 10-15 g od masti i počnite da mesite prstima. Dodajte brašno dok ne prestane da se lepi po prstima, ne preterujte da ne napravite tvrdo testo.

Prebacite na brašnom posutu radnu površinu i nastavite da mesite, sipajte po malo od masti dok ne potrošite pola i pomalo stavljajte i so.

Kad dodate mast, počeće ponovo da se lepi, ali nemojte se brinuti, nakon dovoljno rada sa testom, ono će postati elastično. Oblikujte loptu i ostavite da nadođe 1 sat na toplom.

Od nadošlog testa razvucite 3-4 komada i svaki namažite preostalom mašću i pospite mrvljenim sirom. Uvijte u rolat i posle u oblik puža, stavite u pleh namazan i posut brašnom.

Sačekajte da se udvostruči oko 1 sat na toplom ili u rerni na 40 stepeni i nakom toga isključite.

Namažite pogaču umućenu sa malo ulja i belnca i pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35-40 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju. Ostavite da se ohladi na rešetku i servirajte.

Prijatno! slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti