Kiseli kupus sa pirinčem u rerni

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
10/06/2019
"Klasična Boranija, koju samo jedan meraklija može da spremi "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano550
  • Pregledi tokom meseca72
  • Pregledi tokom sedmice63
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 kg
  • ulje - 2/3 šolje
  • luk - 3 - 4 glavice
  • pirinač - 1 šolja
  • biber
  • so
* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

U pola masnoće se izdinsta sitno isečen luk sa prstohvatom soli.

Dodaje se pirinač i prži se dok ne postane prozračan.

Odvojeno se u ostatku masnoće dinsta isečen kupus, pri čemu se dodaju 2-3 kašike tople vode.

Kada kupus omekša, dodaje se pirinač i 2 šolje tople vode.

Kiseli lupus sa pirinčem se peče 20 minuta u umerenoj rerni.

Posipa se istucanim biberom i servira se.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar