Ukusan punjeni patlidžan

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70363
12/06/2019
"Punjeni patlidžan u vegan varijanti, koji će vam se sigurno usladiti "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano267
  • Pregledi tokom meseca43
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan se opere i iseče na pola po dužini. Unutrašnjost polovina se izdubi. Dobijeni čamci se posipaju solju i ostavljaju se ispravljeni oko 15-30 minuta da se ocede od gorkog soka.

Izdubljeno se iseče na sitno, promeša se sa solju i takođe se ostavlja da se ocedi. Za to vreme na sitno se iseku luk, beli luk, paprika i šargarepa.

U posudu na ringli se zagreva ulje i u njemu se zaprže luk i beli luk. Nakon toga dodaju im se paprika i šargarepa.

Patlidžan se opere od soli i izdubljeno se dodaje u drugo povrće da se zaprži. Pirinač se pere i takođe se dodaje. Sipa se malo vode i kada je pirinač već skuvan dodaju se začini i sitno isečena mirođija.

Izdubljeni patlidžan se napuni smesom i stavlja se u posudu za pečenje na 180 stepeni da se zapeče.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar