Ašure sa cimetom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
12/06/2019
"Zato što ste nam prijatelji, i reći ćemo da je naš omiljeni desert najukusniji kada dodate i cimet "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano60
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pšenicu operemo, prelivamo hladnom vodom i kuvamo dok ne omekša i dok se zrna ne raspuknu.

Dodajemo šećer, suvo grožđe, ali može i bez njih.

Skrob pomešamo sa malo hladne vode i sipamo u žito.

Mešamo na tihoj vatri dok se ne zgusne. Rasporedimo u posude i serviramo. Možemo posuti mlevnim orasima, prstohvatom cimeta i suvim grožđem.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti