Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Integralni hleb»Integralni hleb sa semenkama

Integralni hleb sa semenkama

Bilyana VladovaBilyana Vladova
Šef kuhinje
11840341
Integralni hleb sa semenkama
Fotografije: Bilyana Vladova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Bez kopromisa sa ukusom i kvalitetom - raskošan integralni hleb sa semenkama"

Potrebni sastojci

  • integralno brašno - malo više od 1 paketa
  • kvasac - 1 kockica
  • voda - 2 šolje, mlaka
  • mleko - 2 supene kašike
  • belanca - 1 komad
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 1 supena kašika
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
  • sir - 150 g
  • laneno seme
  • seme susama
  • čia
  • za premazivanje
  • žumanca - 1 komad
  • ulje - 1 supena kašika
  • sirće - 1 - 2 kapljice
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo kvasac sa vodom i u njih dodajemo se, šećer, ulje, belance i integralno brašno.

Od svega ovoga zamesimo meko testo. Ostavljamo na 30 minuta na toplom da nadođe. Nakon toga rukama razvučemo i u sredinu izmrvimo sir.

Uvijamo ivicama testa i premesimo još jednom da se sir svuda rasporedi. U namazan pleh stavljamo testo i rukama oblikujemo po plehu.

Ostavljamo tako da nadođe na toplom. Odozgo premažemo umućenim žumancem, uljem i sirćetom. Na kraju posipamo semenkama. Pečemo na 200 stepeni dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: