Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Kajmak pita

Kajmak pita

VecaVeca
Šef kuhinje
7143992k3379
Kajmak pita
Fotografije: Veca
1 / 10
24/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
130 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
8
"Kladimo se da će vam baš ova varijanta pite prirasti za srce!"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 600 g
  • mleko - 250 ml, mlako
  • voda - 100 ml, mlaka
  • jaja - 2 kom.
  • so - 1 kašičica
  • suvi kvasac - 1 kesica
  • margarin - 50 g
  • kajmak - 3 kašike
  • Za nadev
  • kajmak - 5 kašika
  • sir - 250 g
* merne jedinice

Način pripreme

Za testo: U dublju posudu usuti polovinu brašna, dodati kvasac, so, izmešati. Potom dodati mlako mleko i mlaku vodu, omekšali margarin, jaja i kajmak, pa postepeno dodajući preostalo brašno zamesiti testo. Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta.

Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i podeliti na dva dela. Oba dela razviti oklagijom u veliki krug.

U dublju posudu staviti kajmak, dodati sir i razmutiti viljuškom i dobijenom smesom premazati obe kore pa ih uviti u rolate. Rolate staviti u pleh obložen pek-papirom.

Ostaviti da odstoje 30 minuta. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.

Gotovu pitu izvaditi iz rerne, ostaviti da se prohladi. Seći na parčad željene veličine, servirati i poslužiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: