Jagnjeća sarmica sa džigericama na seoski način

16/06/2019
"Iz bakine kuhinje do najmoderinije kuhinje - sa pravim receptom čorbica je svuda ukusna "
Priprema25 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno45 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano176
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i očistimo mladi luk, isečemo ga sitno sa polovinom paradajza i dinstamo u maslacu dok ne omekša. Zapršku pomešamo sa proceđenim bujonom iz kuvane bele džigerice, isečemo na sitne ivice i stavljamo u bujon koji vri.

Kad džigercia provri dodajemo očišćen pirinač, preostali deo isečenog paradajza i nanu. Čorbu posolimo i kuvamo.

Nakon što skinemo sa vatre dodajemo kiselo mleko, brašno i jaje, prethodno umućene. Začinimo maslacem obojenim sa proprženom šargarepom, biberom i sitno iseckanim peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar