Punjene pileće grudi sa pečurkama

18/06/2019
"Nije pitanje kako da sačuvamo pileće grudi sočne, nego kako uopšte da ih sačuvamo, da bismo i mi probali "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano88
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 4 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • pečurke - 1 tegla, sterilizovane (200 g)
  • luk - 1 glavica
  • topljeni sir - 100 g
  • so
  • biber
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo šargarepu da se kuva u posoljenoj vodi. Sečemo luk i pečurke ako nisu isečene.

Stavljamo ulje u tiganj i pržimo luk, nakon toga dodajemo pečurke i topljeni sir.

Začinimo biberom. Kuvanu šargarepu sečemo na ne mnogo duge ivice.

Operemo pažljivo i isečemo pileće grudi i pooslimo iznutra. U svaku stavljamo od nadeva i po 2 parčeta šargarepe.

Pažljivo zatvaramo uz pomoć čačkalice za zube. Gotove punjene pileće grudi pečemo pažljivo sa obe strane u teflonskom roštilju sa obe strane dok ne porumene.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar