Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Rolatići»Punjene pileće grudi sa pečurkama

Punjene pileće grudi sa pečurkama

Yana G.Yana G.
Kuvar
6028242
Punjene pileće grudi sa pečurkama
Fotografije: Monika Ivanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Nije pitanje kako da sačuvamo pileće grudi sočne, nego kako uopšte da ih sačuvamo, da bismo i mi probali"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 4 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • pečurke - 1 tegla, sterilizovane (200 g)
  • luk - 1 glavica
  • topljeni sir - 100 g
  • so
  • biber
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo šargarepu da se kuva u posoljenoj vodi. Sečemo luk i pečurke ako nisu isečene.

Stavljamo ulje u tiganj i pržimo luk, nakon toga dodajemo pečurke i topljeni sir.

Začinimo biberom. Kuvanu šargarepu sečemo na ne mnogo duge ivice.

Operemo pažljivo i isečemo pileće grudi i pooslimo iznutra. U svaku stavljamo od nadeva i po 2 parčeta šargarepe.

Pažljivo zatvaramo uz pomoć čačkalice za zube. Gotove punjene pileće grudi pečemo pažljivo sa obe strane u teflonskom roštilju sa obe strane dok ne porumene.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: