Čorba od koprive sa pirinčem i sa zaprškom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8864
3
18/06/2019
"Prolećna, sveža i laka, ali sa dodatom zaprškom za gustinu i zasićeniji ukus "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano93
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice10
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kopriva - 200 g
  • pirinač - 1 šolja
  • voda - 1, 5 litar
  • maslac - 50 - 60 g
  • ulje - 1 - 2 kašike
  • brašno - 1 - 2 kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Kopriva se očisti, opere i iseče na sitno. U šerpu sipamo litar i po vode i stavljamo je da provri. Nakon što voda provri, sipamo so po ukusu, na sitno isečenu koprivu i očišćen i opran (do bistre vode) pirinač.

Mešamo i ostavljamo da vri 10-15 minuta, ili dok se pirinač ne skuva. Nakon što je gotov pirinač u zagrejan tiganj stavljamo maslac i ulje i nakon što su se zgrejali, sipamo brašno i mešamo, da se brašno zaprži (nekoliko sekundi).

Nakon toga kutlačom uzimamo iz šerpe sa koprivom i sipamo, u tankom mlazu uz neprestano mešanje, u tiganj sa zaprškom, sipamo još jednu kutlaču, nakon čega hvatamo tiganj i sipamo zapršku u šerpu sa koprivom (uz neprestano mešanje), ostavljamo da se krčka još 1-2 minuta i sklanjamo sa vatre.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar