Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od koprive»Čorba od koprive sa pirinčem i šampinjonima

Čorba od koprive sa pirinčem i šampinjonima

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Čorba od koprive sa pirinčem i šampinjonima
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Jedna čorba od povrća nikada nije suvišna"

Potrebni sastojci

  • kopriva - 100 grama
  • peršun - 3 struka
  • šampinjoni - 200 grama
  • pirinač - 2 šake
  • luk - 1 srednja glavica
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • bujon - 1 kockica (teleći, pileći ili pomešan)
  • celer - 1 struk (dodajte i malo od listova)
  • ulje - 5 supenih kašika
  • batat - 100 grama
  • maslac - 4 supene kašike
  • Za zapršku
  • kiselo mleko - 4 supene kašike
  • žumanca - 2 komada
  • crni biber - 2 prstohvata
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Ovo je veoma ukusna i jednostavna čorba od koprive koja zasićuje i zagreva.

Pripremite unapred sve povrće za čorbu. Operite i poparite koprivu u vreloj posoljenoj vodi na otprilike 4-5 minuta. Dobro ocedite i usitnite je.

Sačuvajte deo vode kako biste je dodali u bujon.

Ogulite i iseckajte batat na kockice. Usitnite beli luk, luk i celer ili ih direktno sameljite u blenderu.

Iseckajte očišćene šampinjone. Zagrejte ulje i u njemu propržite luk, beli luk i celer, nakon toga dodajte i batat.

Pržite 3-4 minute, nakon toga dodajte pečurke i maslac. Nakon što se i oni na kratko proprže, sipajte litar i po vrućeg bujona, pritom dodajte i malo vode od koprive. Začinite solju.

Kuvajte čorbu od povrća otprilike 20 minuta. Nakon toga dodajte koprivu i iseckani peršun, kao i oprani pirinač.

Kuvajte dok pirinač ne bude gotov i ostavite supicu da se ohladi. Zapržite je žumancima, posutim solju i biberom, umućenim sa kiselim mlekom.

Čorba od koprive sa pirinčem i šampinjonima je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: