Domaća marinirana riba

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
593
19/06/2019
"Izdržaćete dve nedelje dok se riba ne marinira kako treba, ali nakon toga možete u njoj da uživate sa apetitom "
Priprema25 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno65 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano255
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • riba - 500 g (skuša)
  • so - 6 kašika
  • za marinadu
  • voda - 100 ml
  • so - 100 g
  • lovorov list - 5 komada
  • biber - 10 - 12 zrna
  • cimet - 1 prstohvat
  • karanfilić - 2 - 3 zrna
  • sirće - 200 ml
  • šećer - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Riba se očisti od glava, repova i iznutrica. Opere se veoma dobro i obilno se posoli. Tako posoljena riba se drži 24 sata u frižideru, nakon toga se ponovo pere i poređa se u odgovarajuću staklenu posudu ili teglu.

Marinada se pravi tako što se voda stavi da provri i dodaju se so, lovorov list, biber, karanfilić, cimet, sirće i šećer.

Vri oko 5 minuta na slaboj vatri. Riba se preliva ohlađenom marinadom. Riba je gotova nakon 2 nedelje i može da se čuva do pola godine.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar