Šnicle sa sosom od senfa i pavlake

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77153
20/06/2019
"Dođe nam da napišemo simfoniju o šniclama, ali i sa još jednom porcijom njih ćemo se zadovoljiti "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano628
  • Pregledi tokom meseca64
  • Pregledi tokom sedmice18
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 3 komada, sa kosti
  • luk - 1/2 glavice
  • belo vino - 2 - 3 kašike
  • pavlaka za kuvanje - 1 i 1/2 šolja
  • senf - 1 kašika, dižonski
  • estragon - 1 kašika, svež
  • peršun - 1 kašika, svež
  • maslinovo ulje - 2 - 3 kašike
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Zapržite oko 3-4 minuta šnicle sa svake strane dok prijatno ne porumene.

Prebacite šnicle u posudu za pečenje postavljenu folijom i zapecite u rerni 10 minuta. Izvadite i pokrijte šnicle folijom i ostavite da odstoje.

U međuvremenu u tiganju od prženja šnicli zapržite kratko luk na umerenoj temperaturi.

Dodajte belo vino i promešajte, da se odlepe svi karamelizovani komadići, koji su ostali od prženja mesa.

Dodajte pavlaku i senf i promešajte dobro, da se dva sastojka pomešaju.

Dodajte peršun i estragon, posolite i držite sos na tiganju jer se brzo zgušnjava.

Servirajte šnicle sa sosom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar