bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Šnicle»Šnicle sa sosom od senfa i pavlake

Šnicle sa sosom od senfa i pavlake

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Šnicle sa sosom od senfa i pavlake
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 2
20/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije3
"Dođe nam da napišemo simfoniju o šniclama, ali i sa još jednom porcijom njih ćemo se zadovoljiti"

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 3 komada, sa kosti
  • luk - 1/2 glavice
  • belo vino - 2 - 3 kašike
  • pavlaka za kuvanje - 1 i 1/2 šolja
  • senf - 1 kašika, dižonski
  • estragon - 1 kašika, svež
  • peršun - 1 kašika, svež
  • maslinovo ulje - 2 - 3 kašike
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Zapržite oko 3-4 minuta šnicle sa svake strane dok prijatno ne porumene.

Prebacite šnicle u posudu za pečenje postavljenu folijom i zapecite u rerni 10 minuta. Izvadite i pokrijte šnicle folijom i ostavite da odstoje.

U međuvremenu u tiganju od prženja šnicli zapržite kratko luk na umerenoj temperaturi.

Dodajte belo vino i promešajte, da se odlepe svi karamelizovani komadići, koji su ostali od prženja mesa.

Dodajte pavlaku i senf i promešajte dobro, da se dva sastojka pomešaju.

Dodajte peršun i estragon, posolite i držite sos na tiganju jer se brzo zgušnjava.

Servirajte šnicle sa sosom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: