Prženi tostolobik sa zelenim prilogom

21/06/2019
"Uopšte nemojte misliti da pripremite tostolobika na drugačiji način, samo pržen i sa prilogom "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano145
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • tostolobik - 4 komada, kotleti po oko 200 g
  • limun - 1/2 komada
  • so
  • biber
  • brašno - za pohovanje
  • ulje - za prženje
  • za pirinač
  • pirinač - 1 šolja
  • brokoli - 300 g, zamrznut
  • ulje - 2 supene kašike
  • soja sos - 3 supene kašike
  • biber
  • so
  • za salatu
  • zelena salata - 2 komada
  • crvena salata - 1 komad
  • mladi luk - 2 struka
  • mladi beli luk - 2 struka
  • peršun
  • so
  • ulje
  • sirće
* merne jedinice

Način pripreme

Začinite ribu solju, biberom i sokom od limuna i ostavite 15-20 minuta sa strane. Posle je pržite dok ne dobije zlatnu boju.

Za prilog skuvajte pirinač u 3 šolje vode. Kad pirinač upije tečnost operite ga tekućom vodom da se ne zalepi.

U tiganju ispržite brokoli, dodajte ohlađen pirinač i začinite soja sosom, biberom i solju ako je pobrebno.

Napravitesvežu salatu tako što sitno iseckate luk, beli luk, zelenu salatu, crvenu salatu i peršun. Začinite solju, uljem i sirćetom.

Servirajte jedno parče ribe sa malo salate, pirinča sa brokolijem i kriškom limuna.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar