Domaća mokra trahana

21/06/2019
"Neće biti danas za sutra, ali uvek možete prirpemiti prethodno i čuvati u frižideru "
Priprema60 min.
Ukupno60 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano46
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo, operemo i u blenderu sameljemo paradajz, luk, paprike i sitno iseckane zelene začine. Dobro promešamo i u njih dodajemo preostale suve sastojke i ulje.

Sipamo smesu u duboku posudu u kojoj ćemo ostaviti tarhanu da nadođe. Dobro je da stavimo krpu odozdo u slučaju da nadošlo testo izađe van posude.

Dodajemo kiselo mleko i brašno i sve dobro promešamo. Pokrivamo krpom i ostavljamo na sobnoj temperaturi 24 sata.

Sledećeg dana promešamo trahanu i ostavljamo da nadođe ponovo. Sve ponavljamo 3 dana.

Trećeg dana uveče prebacujemo mokru trahanu u teglu i stavljamo po malo masnoće odozgo. Poklapamo i ostavljamo u frižider.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar